петак, 31. мај 2019.

Нови паркинг сервис - колико нас кошта?

Анализирали смо план новог младеновачког јавног предузећа који се тиче броја и локација паркинг места у граду, иницијалног броја запослених и прихода и расхода.
Осим мешања ћирилице и латинице на самом почетку документа, можемо видети да се и даље планирају две зоне у Младеновцу, као и да, судећи по броју места на описаним локацијама, ЈКП "ПАРКИНГ СЕРВИС МЛАДЕНОВАЦ" не планира да прилагоди паркинг места законским одредбама. По стандардима усвојеним 2005. године паркинг места се деле на попречна величине 5м x 2,5м и уздужна величине 5,5м x 2,3м. Пешачки пролаз између аутомобила и зида зграде је дефинисан на размак од 1,2м, а минимално на 0,8м у екстремним случајевима.



Младеновчани су сведоци да велики број паркинг места не испуњава ове услове, као и да је на много места у граду немогуће проћи између аутомобила и зида ни пешице, а камоли са дечијим колицима. Судећи по броју места и њиховим локацијама, изгледа да се то неће променити. Надамо се да грешимо у процени.

Даље, можете видети и табелу кадрова који ће се одмах запослити, као и систематизацију радних места (за почетак 29 укупно).

За крај, у материјалу можете видети да је планирано и да општински буџет уплати 12,5 милиона динара, а да сопствени приходи предузећа пређу 13 милиона динара у 2019. години. Још увек се не зна када ће новоосновано предузеће почети са радом, чекају се одобрења од надлежних органа и није сигурно да ће моћи да почне од јула месеца, како је планирано.
Са друге стране, планирано је и да укупни расходи БЕЗ НАБАВКЕ НОВЕ ОПРЕМЕ И БЕЗ ПДВ пређу 25 милиона динара.


Ovo само доказује нашу исказану бојазан, којој се општинска власт смејала, да се ово предузеће оснива зарад запошљавања партијских кадрова и да ће његове трошкове плаћати општина, уместо да се та делатност дода већ постојећем ЈКП "Младеновац". Ако сам докуменотовани план и жеља општинског руководства приказује потребу за додатним средствима из буџета, а супротно убеђивањима да ће се "пословати профитабилно", бојимо се да помислимо како ће све то изгледати у пракси.

У наставку можете погледати документацију

Преглед паркинг места:




Преглед запослених:


Финансијски планови:














Нема коментара:

Постави коментар