среда, 22. мај 2019.

Саопштење покрета Само јако пред 20. седницу СО Младеновац

Прво морамо да кажемо да смо пријатно изненађени чињеницом да смо овога пута добили материјал за тачке дневног реда на време. Делује освежавајуће после скоро три године бахатог односа према материјалу од стране власти.

Охрабрени таквом променом, надали смо се да ћемо добити и одговоре на одборничка питања које чекамо далеко дуже од свих законских рокова. Испоставило се да су наше наде биле неутемељене. Данас, мање од 24 часа до седнице, ми и даље немамо ниједан одговор на велики број одборничких питања у којима се крију сумње у незаконита именовања и ненаменско трошење јавног новца.

Пошто власт, супротно свим законима, правилима и моралу, одбија да пружи информације које би морале бити јавно доступне, ОГ Само јако неће присуствовати сутрашњој седници СО Младеновац. Скупштина служи да се на њој доносе важне одлуке, да се дебатује отворено и на основу јавно доступних информација, а у корист грађана.

На нашу жалост, Скупштина ГО Младеновац већ дуго не служи томе и док се овој институцији не врати њен значај и суштина, ми не желимо да учествујемо у испуњавању форме на уштрб суштине.

О тезама из скупштинског материјала ћемо обавештавати јавност у следећих неколико дана преко нашег сајта и Фејсбук странице, као и заинтересованих медија.

Нема коментара:

Постави коментар