петак, 2. март 2018.

Шта радите у недељу?Из, надамо се, свима познатих ралога, покрет САМО ЈАКО! неће учествовати на овим изборима.

Међутим, осећамо јаку потребу да се обратимо свим људима којима је стало до нашег мишљења и понудимо наше виђење онога што треба урадити у недељу, као и кратко објашњење.

Сви знамо у како искривљеном систему живимо. Једини прави начин да се он промени је да се пре свега успостави одговорност, а онда тиме и пробије апатија. Видите какав је ефекат успостављање одговорности политичара имало на Румуне. Тужитељка Лаура Ковеси послала је много високопозиционираних политичара у затвор и то је покренуло народ да се бори против лоших закона и против смене поменуте тужитељке. И одлично им иде. Сада знају да имају моћ као народ и да се њихов глас чује.


Имајући тај пример у виду, али и неке из наше историје, сетите се Пешчаникове фразе „ако вам је добро, онда ништа“, погледајте да ли вам је добро и изађите на гласање. Јер они којима сада јесте добро ће свакако изаћи на изборе да би потпомогли свој лични интерес. Не дајте им!

Дакле:

У недељу треба изаћи на изборе и гласати.

Знамо да су вам ово рекли много пута, као и да је одговор на ваше питање „за кога“ углавном био „за било кога“. И знамо и да вас тај одговор вероватно нервира. И нас нервира. Зато ћемо вам дати неколико других, па се пронађите.


- Гласајте за оне којима верујете да ће се највише борити за вас и ваше идеале. За оне који то могу и знају, али пре свега за оне који то искрено желе.  Ако такви за вас већ имају добру подршку, одлично, дајте им још више. Ако је пак немају, већ им цензус виси о концу, потрудите се да им га ви дате. Ако желите да се они боре за вас, и ви се борите за њих!


Али ваши су далеко испод цензуса? Или не верујете да се ико бори за оно што ви сматрате битним?

- Онда гласајте за оне који вас најмање нервирају. Јесте лакше рећи „сви су исти“ и носити ореол праведника, али знамо да нису сви исти. Знамо да постоје разне нијансе и знамо да сада имамо у понуди и левичара и десничара и либерала и конзервативаца и оних који су већ били на власти и показали шта знају или не знају и оних који од вас траже шансу да то покажу... Не, никако нису сви исти. Можда вам нико није савршен, али свакако има разлика међу њима.


Али уцењени сте? Обећали сте да ћете учествовати у „бугарском возу“ и сликати листић да бисте добили или сачували посао и основну егзистенцију? Страшно је то када вас управо они који су помогли да дођете до таквог стања управо то стање користе да наставе то да раде.

- Али, има решења и за то!

Ако треба да сликате листић са заокруженим неким бројем (на пример 1, сасвим случајно), онда заокружите тај број, сликајте листић, онда прецртајте тај неки број и име листе и заокружите онај који желите. Оне којима верујете, или који вас најмање нервирају. Такав листић је важећи, а ви опет имате слику за оне који вам је траже.


Дали су вам већ заокружен листић и траже да им изнесете празан? Мислим, то је противзаконито, не би вам то нико тражио, али 'ајде хипотетички. Уђите унутра, прецртајте и број и име листе и заокружите неке од оних коју су вам више драги или мање гадни.


Ваш глас је ВАШ ГЛАС и не дајте никоме да вам га отме чак и ако не смете да му се супротставите у овом тренутку. Та тиха освета ће их много више болети. Замислите им забезекнуто лице када схвате да им „сигурни“ гласови уопште нису сигурни.


А ако вас издају ови којима дате поверење? Да су ови лоши, то већ знате. Ако се и они којима дате поверење покажу лошим, промените и њих на следећим изборима. Покажите им да и та издаја долази са истом оном одговорношћу. И презрите их као и све друге који су вас издали. Али дајте и њима и себи шансу да се макар проба издејствовати промена на боље.
Мала је шанса? Утолико је победа слађа.

А они што им је сада заиста добро? Па, они су свакако у мањини. Покажите им то. 

У недељу, СВИ НА ГЛАСАЊЕ!

САМО ЈАКО!

1 коментар:

  1. The Zortrax library additionally be|can be} a web-based repository that until some time ago was packaged and marketed completely to Zortrax 3D printer owners. Thankfully nonetheless, the corporate determined to open up its high-quality repository to basic public|most of the people|most people}, with the creation of a Zortrax ID being the one requirement for downloading the STL information. While the most important majority of net site} solely CNC machining deals with renders and 3D models for animation, a sizable chunk of these 3D models are also supplied in STL format and can therefore be 3D printed.

    ОдговориИзбриши