недеља, 4. фебруар 2018.

ПОШТО СРБИЈА...Пре неки дан, начули смо приче да су пакети, назовимо их „малим знаком пажње од оних који рачунају на наш глас“ спремни. Посвећени какви јесмо, испратили смо овај траг, и успели (не питајте нас како) да завиримо у њихов садржај. Имали смо шта и да видимо. Прашак, сапун, тоалет папир, уље, шећер.... Кило овде, ролна онде. Остали смо затечени.


Сам покушај куповине гласова нам није толико бедно изгледао, јер шта друго очекивати од оних који глас ничим другим нису заслужили? Били смо поражени садржајем самог пакета. 

Да ли је могуће да ОНИ имају овако ниско мишљење о становницима Србије? Да ли је могуће да су на неком свом изопаченом дигитрону сабрали понос домаћина, тежак труд радника, образ грађана, мучне године које су иза нас и неизвесну будућност наше деце и добили резултат који је гласио - кило прашка? 

Тај пакет је слика у коју и ви и ми сада треба добро да се загледамо. Ниједан детаљ не сме да нам промакне. Садржај овог пакета не осликава само беду у њему, већ једну много већу, и много страшнију која је свуда око нас. То је слика ваше бедне плате, бедног плана за привредни раст и развој, бедног превоза у ком стојите у шест година старим ципелама, ваших бедних изгледа за ванпартијско запослење, бедних услова у школству и здравству. То је слика ваше, по свој прилици, бедне будућности. 

Осврните се око себе. Погледајте добро како живите. Пажљиво размислите о томе да ли сте спремни на још који круг овог пакла неизвесности и нестабилности. Да ли сте расположени за још једну рунду оваквих увреда? Да ли сте ви особа која свеукупно вреди колико и кило прашка? 

Немојте молим вас.

Изађите на изборе. Гласајте за било кога. Гласајте по осећају. Гласајте по савести. Гласајте за кога лично ви сматрате да треба. Ставите имена у шешир и извуците. Зажмурите и прстом убодите. Гласајте за било кога, изузев за оне који су вашу вредност већ јасно одредили.

Нема коментара:

Постави коментар