субота, 4. новембар 2017.

Neodgovorna i banalna predstava SNS-a i rukovodstva opštine



SAOPŠTENJE građanskog pokreta Beli - Samo Jako!

Nakon burne sednice Skupštine GO Mladenovac održane u četvrtak imamo potrebu da neke stvari demantujemo, a pojedine činjenice u potpunosti učinimo jasnim. Podsetimo, na sednici lokalnog parlamenta vladajuća većina je planirala da usvoji Lokalni akcioni plan o poboljšanju položaja migranata, što je bio povod za višednevnu tenziju u Mladenovcu. Samoj ( za javnost otvorenoj) sednici želeli su da prisustvuju i narodni poslanici pokreta "Dveri", na čelu sa Boškom Obradovićem.

Za višesatni haos koji se odigravao u holu zgrade opštine prvenstveno je zaslužno rukovodstvo opštine i lokalni čelnici Srpske napredne stranke. Neodgovorno i bespotrebno su organizovali svoje aktiviste koji su Obradovića pratili u stopu, noseći transparente, neprestano zviždeći, skandirajući i onemogućavajući normalan rad Skupštine. Činjenicu da su većinom u pitanju radnici javnih preduzeća koji su u svoje radno vreme obavljali stranačku delatnost - ostavićemo po strani. Predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić, zajedno sa opštinskim većnicima i čelnicima javnih preduzeća, satima je učestvovao u čuvanju ulaznih vrata Velike sale, u potpunosti zanemarujući važne tačke dnevnog reda o kojima je trebalo argumentovano raspravljati. Odbornici BSJ su povodom svega kontaktirali i policiju koja se o njihove pozive oglušila.


Kako ne želimo da budemo deo nove ružičaste sapunice u režiji Srpske napredne stranke, građanski pokret "Beli - Samo Jako!" osvetliće još neke činjenice. Predsednik opštine je gostujući na TV "Pink", ali i u svom saopštenju za javnost, izjavio kako je u incidentu "udarana, pesničena i povređena" jedna odbornica našeg pokreta. To je gruba neistina, ona je pokušala da izađe iz Velike sale i u opštem metežu došlo je do guranja i onemogućavanja slobodnog kretanja. Još jednom je pozvana policija, ali opet se nisu pojavili gde je trebalo.

Smatramo da je opštinsko rukovodstvo opet je pokazalo nezrelost, neodgovornost i bahatost, lojalno i pedantno ispunjavajući svoje stranačke zadatke. Još jednom su ostavili po strani opšte interese Mladenovčana - u pokušaju da jednim parapolitičkim događajem od građana prikriju važne stvari za svakodnevni život lokalne zajednice.


Info služba Građanskog pokreta "Beli - Samo Jako"


Нема коментара:

Постави коментар