четвртак, 27. април 2017.

Одговор на саопштење младеновачког СНС-а

Пре свега, желео бих у лично име, а и у име наше групе, да вам („вам“ малим словом не из непоштовања, већ због множине, јер се нико није усудио да именом стане иза саопштења, па не знам коме се обраћам директно) се захвалим, драги лидери младеновачког СНС-а, на неколико ствари које се тичу вашег саопштења (линк ка саопштењу). Одмах после захваљивања иде и одговор.

Напомињем да ово заиста пишем са осмехом на лицу због искрене радости. Нема ама ни грам беса или огорчености.

Прво желим да вам захвалим због радости и поновног уједињења народа на локалним Фејсбук страницама, а све зарад исмевања ове ваше будалаштине. Наиме, баш је лепо видети људе како уједињено реагују на ово, а још је лепше изнова и изнова схватати да ви мислите да овакве ствари уопште имају икакву шансу да прођу у граду где се људи толико познају као у Младеновцу.

Друго, желим да вам захвалим на још једној потврди да вас баш много болимо и да немате ништа аргументовано да кажете о нама, већ се бавите оваквим стварима.


Е, сад одговори.

У саопштењу се каже:

„Nedopustivo je da odbornička grupa "Beli - Samo Jako" i njen šef Vladimir Tripković, kolege odbornike - članove odborničke grupe SNS, nazivaju bagrom, omalovažavaju i potcenjuju.“

Термин „багра“ је поменуо Бели, а не Владимир Трипковић и то у тексту обајвљеном по питању воде пре више од 7 месеци (линк). Газда Бели је хтео да употреби термин „олош“ уместо „багра“, али је био заузет и, искрено, излизан претходним употребама. Ако се неко не сећа тог израза – линк. Неаргументовано омаловажавање и потцењивање нисте никада видели од стране Владимира Трипковића у СО Младеновац. Имате снимке свих седница, па вас молим да документујете вашу тврдњу.


Даље се каже: „U svojim izlaganjima, odgovornost za sve zatečene, dugogodišenje protivzakonite radnje, Tripković pronalazi u redovima Srpske napredne stranke...“

Такође бих вас молио да документујете. Можда сам ја заслепљен опозционарењем, али оно што сам ја видео је да се свака критика СНС-а односи на актуелно стање и одлуке. Ако имате доказ за ово што причате, молим вас да објавите да бисмо могли причати аргументовано и о конкретним примерима.

Напоменуо бих да је наша одборничка група гласала ЗА предлог да Правобранилаштво испита околности које су се десиле 2010. године, а за које вас није блам да оптужујете нас, иако нисмо ни постојали као група, нити у њима лично учествовали. Наравно да подржавамо да се испитају све околности и да одговорни одговарају. Зато смо и гласали за.


Даље: „...pritom zaboravljajući na činjenicu da su mnogi simpatizeri, prijatelji i roditelji članova pokreta "Beli - Samo Jako" vršili vlast u GO Mladenovac upravo u periodu kada su nastale najveće nepravilnosti u radu opštine.“

Све наши само нигде нико из покрета? То ко нас подржава нити можемо нити желимо да бирамо. Свако ко је искрен може нам дати глас, а ми ћемо радити искључиво по својим мерилима, без обзира на очекивања сваког гласача појединачно. Ми нисмо професионални политичари и не занима нас „прилагођавање“ зарад прикупљања гласова. Дакле, ако икада нађете некога од нас у малверзацијама, радо ћемо сносити последице. Не пада нам на памет да одговарамо за било шта што је неко други радио.

Са друге стране, Младеновчани знају колико вас је било у другим странкама и баш тим претходним властима које сада (са разлогом) критикујете.


Даље, хвали се младеновачки СНС како је „odgovornim i savesnim ponašanjem i uspostavljanjem reda u svim segmentima, otklonila je svaku mogućnost bilo kakvih protivzakonitih radnji, zalažući se, pritom, da svi oni koji su u prethodnom periodu vodili opštinu i javna preduzeća, a koji su se ogrešili o zakone Republike Srbije, budu procesuirani.“

Ух, свака част. Него, хоћемо ли некада добити одговоре на она одборничка питања која се тичу запошљавања у време кад је забрањено и у време када се радници отпуштају из ЈП, а запошљавају руководиоци? Или уоппште о запошљавањима? Или уопште о одборничким питањима на која сте дужни да одговорите до сваке следеће седнице, а то никако да се деси? А шта ћемо са оним питањима око испуњавања основних законских одредби при запошљавању директора ЈП, као и о одговору Већника који је „упитне“ законитости (линк); хоћемо ли најзад причати о томе како се трошио општински новац пре избора (линк); хоћемо ли причати о раду председника и Већа (линк); хоћете ли макар једном испоштовати сопствену обавезујућу одлуку око објављивања резултата тестирања квалитета воде...


Даље: „Podsećamo da je JP "DIP Mladenovac" u periodu 2009. - 2010. godine, kada je direktor i pravni zastupnik tog preduzeća bila Snežana Tripković, majka gospodina Tripkovića, potpisalo ugovor o cesiji postajući garant privatnom preduzeću "Sever Elektro" d.o.o. za kredit u vrednosti od 6.000.000 dinara.“

Као што рекосмо, гласали смо за то да се то све испита. Него, хоће ли негде писати име Владимира Трипковића, или некога од нас, или ћемо пребројавати политичка крвна зрнца? Ево, мој отац је у СНС, Гајићев отац у СПС, Станиславин отац у ПС, а Трипковићева мајка је била у Г17, па у ДС (нешто као актуелни председник општине који има исту прву чланску карту, али друга му је из СНС). Па? Има ли нешто за шта можете да се ухватите, а да смо лично ми лоше урадили?


Поставили су и нека питања. Хајде да одговоримо на свако.

1.      „Da li je gospodin Vladimir Tripković, koji se zalaže za nestranačko zapošljavanje, do radnog mesta došao putem konkursa ili je tadašnje rukovodstvo opštine aminovalo njegovo zaposlenje kao nagradu gospođi Tripković za "dobro" obavljen posao u JP "DIP Mladenovac?“

Да, дошао је путем конкурса. Овог конкурса (линк). Молио бих за доказ ове друге инсинуације. Иначе, Владимир Трипковић и даље ради на одређено, нема посао за стално и питање је до када ће га имати. Не бисмо се усудили да помислимо да његов политички ангажман може имати икаквог утицаја на то да ли ће бити отпуштен. Никако.


2.      „Da li je politički moralno da Tripković, kao šef odborničke grupe "Beli - samo jako" u lokalnoj Skupštini i ušuškani sin gospođe koja je bila rukovodilac najvažnijeg javnog preduzeća i član Veća gradske opštine Mladenovac, konstantnim vređanjem i pozivanjem na odgovornost sadašnje vlasti, bez ikakvih argumenata i dokaza, skreće pažnju sa posledica nezakonitog rada i eventualnog sticanja protivpravne koristi gospođe Tripković?“

Већ сам вас замолио за конкретан пример око вређања, па да се не понављам. Што се тиче „ушушканости“, скренуо бих вам пажњу на одговор на претходно питање. Што се тиче ваше оцене да је ДИП био „најважније јавно предузеће“, само да питам да ли је то исто оно које сте скоро одабрали да угасите пре пар месеци? Око „скретања пажње“ – не. Сви који су одговорни треба да одговарају и никада их нећемо штитити, колико год нас „симпатисали“.

Е, сад, ми смо можда политички неискусни, па сматрамо да полиција, тужилаштво и судови треба потпуно непристрасно и без икаквог заташкавања да се баве оним што се већ десило, а да је на одборницима да се потруде да се било какве лоше одлуке не доносе управо сада, да нам се не би опет десило да се бавимо њима за 10 година када је штета већ учињена.


3.      „Da li je 7,5 miliona dinara moglo da se iskoristi za obnovu bar jednog vrtića, škole ili izgradnju dečijih igrališta?“

Наравно да је могло. Слажем се потпуно. И видимо колико је игралишта изграђено откад сте ви дошли на власт и откад се „све ради домаћински и по закону“. Целих НУЛА (јаооо, сад кад пожуре па изграде 10 комада). Да не питам где су паре за њих, или...?


Е, сад, кад смо одговорили на све што сте ви питали, ево једно наше питање упућено вама: Ко је од вас мислио да је ово саопштење добра идеја?

За крај, један снимак упућен читаоцима. Све ово око саопштења је припремљено на седници у понедељак. Ево како је Већник Бојан Станојевић (онај исти са снимка око законитости избора директора – човек је звезда) објаснио нашу кривицу, а и какав одговор је добио од наша два одборника.



Видимо се на седници у петак. Поздрав од мене. 

Љуби чика Бели и само без сикирања.

Нема коментара:

Постави коментар