четвртак, 27. април 2017.

Бахатост и клевете као модел политичке борбе владајућих


Одборничка група СНС у Младеновцу синоћ је издала саопштење (објављено на сајту "Курира") у коме се директно напада Владимир Трипковић,  шеф одборничке групе "Бели - Само јако!", да је посао професора информатике у младеновачкој Гимназији добио "преко везе", без конкурса, те да је "тадашње општинско руководство аминовало да буде примљен".

На нервозни и не претерано спретан покушај дискредитације и на личне квалификације које су пришиване Трипковићу не треба трошити време и енергију, нити се спуштати на ниво ведета младеновачког одбора Српске напредне странке. Оно што је једино битно рећи у његову одбрану је то да је овај дипломирани саобраћајни инжењер завршио Саобраћајни факултет Универзитета у Београду, те да је посао добио након пријаве на јавни конкурс почетком 2012. године, потпуно чисто и законито. За све остало што у овом саопштењу пише - младеновачки напредњаци се морају обратити на друге адресе, јер се садржина ниједном другом речју не тиче Владимира Трипковића. Питање је само зашто не могу или не смеју.



На видео снимку јавност се може упознати са начином и методама које младеновачки напредњаци употребљавају у својој политичкој борби. Став одборничке групе "Бели - Само јако!" је поштовање принципа законске одговорности без обзира на име - свако ко је починио неко дело против имовине грађана мора да одговара, али локална Скупштина није надлежни орган који о томе одлучује.



Није могуће проценити да ли је ово саопштење одговор на његов постизборни коментар или на (давно заборављени али очигледно неопроштени) коментар Љубише Прелетачевића Белог из октобра прошле године. Узмимо да су то поводи, а чини се да је узрок овог хибридног и нејасног напада резултат фиктивног лидера Љубише Прелетачевића Белог на недавно одржаним председничким изборима, када је добио поверење 9,43% грађана Србије (344,498 гласова), однео победу у самом граду Младеновцу, (у целој општини око 38% гласова), али и укупно деловање грађанског покрета "Бели - Само јако!" од оснивања до данас. 

Мораће то боље, други савет немамо.


Нема коментара:

Постави коментар