недеља, 26. март 2017.

Неколико питања о предизборним акцијама младеновачког СНС-а

Последњих пар месеци сведоци смо невероватне посвећености непостојећег општинског одбора СНС у Младеновцу бољитку наших суграђана. На пример, ено их у акцијама упознавања пензионера са природним лепотама Србије кроз неколико путовања, побољшања безбедности у саобраћају кроз поделу ротационих светала за пољопривредну механизацију, а о асфалтирањима, доступности кроз дане отворених врата и помоћ најугроженијима у виду шећера, брашна и чега све не (у необично дизајнираним и означеним пакетима), да не говоримо. Неко ће рећи да је то све већ виђено профињавање пред изборе, други ће рећи да су то мрзитељи којима сад смета што се пензионери забављају, ми ћемо се сложити са овим првима и то је то.

Него, хајде да погледамо мало изблиза неке од тих акција, пошто нама делују поприлично познато кроз активности у вези са СО Младеновац.


Ево неколико вети са сајта младеновачког СНС-а:

На првој слици видимо да је непостојећи „општински одбор Српске напредне странке у Младеновцу организовао ... бесплатне излете у Врњачку Бању“, као и да је председник општине Владан Глишић рекао да ће, још једном - непостојећи „локални одбор СНС овакве излете организовати и у наредном периоду. Вест је од 15. марта. Лепо од њих.

На другој слици видимо да је онај исти „општински одбор Српске напредне странке организовао још један излет за младеновачке пензионере“. Ова вест је од 19. марта. Изгледа као да су испунили оно обећање са претходне слике. Међутим...

Следећа слика представља одлуку Већа од 9. марта 2017. На тој седници је одлучивано о избору програма удружења који ће добити средства из Буџета општине. Између осталог, одлучено да Удружење пензионера општине Младеновац добије 350.000 динара за активност изненађујуће сличну оним двема са сајта локалног СНС-а, а под називом „Излети пензионера – промоција природних лепота Србије“.

Да ли то значи да је општина Младеновац дала јавни новац за активност удружења, а онда исту ту активност промовише као да ју је организовао ОО СНС Младеновац? Да ли је то новац из буџета који се врло отворено користи за страначку промоцију?


Добро, можда ће рећи да су то нека потпуно друга путовања, те да је ова заиста организовао и платио СНС, а не сви ми заједно из буџета, за који је исти тај СНС кукао да је недовољан. 

Видећемо, није нам проблем да тражимо извештаје о трошењу тих средстава. Из досадашњег искуства приликом тражења папира, такође знамо да им није проблем да пробију све рокове за доставу, а онда се ишчуђавају како то још нисмо добили, па да ли је могуће...

Али онда се сетимо претходне сличне ситуације. Наиме, Веће је 7. децембра 2016. донело одлуку о суфинансирању програма удружења ДО КРАЈА 2016. године и ту можемо видети да је Удружење пензионера добило 490.000 динара за активност под називом „Излети пензионера – промоција природних лепота Србије.“ Дакле, за неколико месеци, укупно 840.000 динара.

А онда опет бацимо поглед на сајт младеновачког СНС, кад тамо:Хајде да из неког нејасног разлога решимо да игноришемо овај пут који се десио између две одлуке, али шта ћемо са овим из 2016? Зар то, по одлуци Већа, није суфинансирање програма удружења, а никако акција СНС-а да би се представљала као таква са њиховог сајта?


Идемо даље.


Општина је такође финансирала из буџета и куповину тракторских ротација.

Још један поглед на сајт младеновачког СНС-а открива да су те ротације подељене 24. марта приликом посете члана Главног и Извршног одбора СНС Драгомира Петронијевића, а слике са истог тог сајта приказују штанд СНС, као и њихове ведете које деле поменута светла.


О такође скорашњим пројектима који се тичу неких других финансирања и суфинансирања из општинског буџета, као и о коришћењу ресурса и радника јавних предузећа у сврхе страначке промоције причаћемо неком другом приликом, а посебно ако се икада деси та дуго одлагана седница СО Младеновац.

Нема коментара:

Постави коментар