четвртак, 23. фебруар 2017.

Неодговорност се не покрива измишљотинама


Након што смо у уторак обавестили грађане да је решењем санитарног инспектора у већини месних заједница ГО Младеновац ЗАБРАЊЕНО коришћење воде за пиће, дошло је до стишавања активиста и првака владајуће коалиције и руководства ЈКП "Младеновац". 

Наиме, ово јавно предузеће коначно је обавестило грађанство да дистрибуира неисправну воду, иако то ради годинама. Овај чин можемо сматрати пировом победом грађанског покрета "Бели - Само Јако!", јер је након вишемесечне борбе један од циљева везан за проблем неисправне воде  постигнут - грађани знају где (не) смеју да је пију.

Ипак, оно што је најспорније је чињеница да ЈКП "Младеновац" и даље наплаћује воду грађанима по цени воде исправне за пиће, што на месечном нивоу представља пљачку великих сразмера, која се мери у десетинама хиљада евра. Г-дин Владета Лучић, директор овог јавног предузећа и перјаница локалног СНС-а, у среду се  обавештењем на сајту ЈКП обратио грађанима као "одговоран човек", обавештавајући их да је на одређеном броју изворишта вода забрањена за пиће, али да "одступања или немају здравствени значај или нису досегла вредности које би могле утицати штетно на здравље корисника"

Овакав логички след је чак и за лаика невероватан - зашто се забрањује конзумација воде уколико она не може утицати на здравље људи?! Директор се није одредио према томе што је цена воде за грађане којима је на полеђини рачуна дописана 8. тачка (решење о забрани) и даље иста. Руководство предузећа које води на овај начин прави будалама редовне платише и то без увијања. Напомињемо, садашњи директор Лучић био је руководилац водовода (једног од сектора унутар ЈКП "Младеновац"), од априла 2012. до августа 2015. године, када је преузео директорску функцију - што његову изјаву чини додатно контрадикторном.

На наредној седници Скупштине ГО Младеновац грађани могу очекивати предлог решења који ће понудити одборничка група "Бели - Само Јако!", а које ће свакако бити усмерено на побољшање положаја корисника. Надамо се да ће ускоро грађани воду плаћати значајно јефтиније - када је већ неисправна.

Трагикомичан покушај дискредитације
  

У исто време када се дешава "сага о води", активисти младеновачке Српске напредне странке са лажних "фејсбук" профила покушали су да на јефтин начин срозају сатиричног лидера Љубишу Прелетачевића Белог, неспретно га повезујући са ситним криминалом и потурајући му делатности тог типа. Оно на шта не рачунају у затвореном и аутистичном кругу општинског одбора владајуће странке је основна интелигенција просечног корисника интернета који није гласач ове опције. 

Грађани су прозрели ове покушаје дискредитације, па је као и обично пропао покушај да се "победи на мрежи", макар и коришћењем најприземнијих метода оних који иза својих речи и тврдњи не смеју да стану именом и презименом. Како од таквих очекивати да донесу било шта добро?

(аутор је портпарол грађанског покрета "Бели - Само јако!")

Нема коментара:

Постави коментар