среда, 29. јун 2016.

Одборничка питања о "Метропаркингу"


Одборник грађанског покрета "Само Јако!" у Скупштини ГО Младеновац, Зоран Петричић у своје име и у име одборничке групе "БЕЛИ - САМО ЈАКО", поставио је ОДБОРНИЧКО ПИТАЊЕ (боље речено - низ питања) везано за рад и регулативе паркинг сервиса на територији општине.




1. Који је правни и формални однос између ГО Младеновац и приватног предузећа МЕТРОПАРКИНГ МЛЦ ДОО МЛАДЕНОВАЦ (ВАРОШ) (матични број 20780665) које врши услуге управљања паркиралиштима и услуге паук службе на територији Младеновца?

Питање се односи и на МЕТРОПАРКИНГ ДОО БЕОГРАД (ВОЖДОВАЦ) (матични број 20061839), сувласника 95% поменутог предузећа,као и на сва остала повезана правна лица.

а) Молим надлежне службе Управе ГО Младеновац да ми доставе копије свих уговора и евентуалних анекса уговора ГО Младеновац са поменутим приватним предузећима, као и свим осталим повезаним правним лицима, везано за услуге паркирања и паук службе на територији Младеновца.  

б) Молим надлежне службе Управе ГО Младеновац да ми доставе копије свих одлука и решења које су донели органи ГО Младеновац, а у вези са уступањем послова паркирања и паук службе на територији Младеновца приватним предузећима.

2. Колики су приходи ГО Младеновац по основу уступања јавних површина (1200 паркинг места) приватном предузећу?

а) Молим надлежне службе Управе ГО Младеновац да ми доставе спецификацију прихода по годинама, почев од 2011. године када је основано предузеће.

б) Уколико постоје приходи по истом основу из претходних година од неког другог правног лица или јавног предузећа, молим да ми се и ти подаци доставе по годинама.

3. Да ли су приходи књижени на наменском рачуну и за које сврхе су утрошена та средства ?

4. Да ли је ГО Младеновац имала финансијске издатке и трошкове по питању улагања у опрему, средства за рад, опремање јавног простора (паркинг места) од тренутка увођења наплате услуга паркирања и паук службе у општини Младеновац, без обзира на то коме су били поверени  послови услуга паркирања и паук службе?

а) Уколико постоје трошкови, молим надлежне органе Управе ГО Младеновац да ми доставе спецификацију трошкова, по годинама.

5. Да ли ГО Младеновац има утицај на формирање цене паркирања по сату и доплатне дневне карте?

Одборничка питања постављају се на основу члана 122. Пословника Скупштине ГО Младеновац, а у складу са чланом 120. став 1. и чланом 121.

Расветљавање недоумица, информисање јавности о детаљима уговора и пословања, помоћи ће при изналажењу предлога бољих решења и евентуално побољшање подређеног положаја ГО Младеновац и корисника паркинг услуга у односу на приватног власника. Сматрамо да је неопходно да кључни политички чиниоци ГО Младеновац заузму одлучнији став према овом проблему од јавног интереса, избегавајући бесциљно пребацивање одговорности на претходнике (међу садашњима има доста претходних), до танчина обавесте грађане који су корисници услуга и крену у његово решавање.


У Младеновцу, 29. јуна 2016. године

6 коментара:

  1. Pitanja su bas JAKA. Sad treba da vidimo kakvi ce biti odgovori. I kada ce biti. Treba traziti da budu u "razumnom roku", to jest za najvise 30 dana

    ОдговориИзбриши
  2. sta bre 30 dana... OMA BRE ODGOVOR NA ASTAL CRNO NA BELO

    ОдговориИзбриши
  3. Parking preduzece i nema pravo da nam naplaćuje kazne ako prekoracimo vreme prqakiranja jer oni nemaju pravo na vodjenje upravnog postupka vec to moze Sudija za prekrsaje kao i redovni sudovi. Oni se bavwe uslugama i samo mogu to da naplate,,, sto znaci ako ste prekoracile vreme parkiranja mogu VAM naplatiti svoju uslugu za prekoraceno vreme parkiranja .

    ОдговориИзбриши
  4. Sačekaćemo odgovore GO Mladenovac, a nakon toga reagovati i predlagati

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je nešto najsmislenije što sam video u našoj politici, od kada pratim situaciju,nekih dvadeset i kusur godina. Gotivim vas i podržavam, ali ovim ste me veoma prijatno iznenadili! SAMO JAKO!

    ОдговориИзбриши
  6. Bravo kao da ste mene pitali na ovaj način se predstavlja vlast i građani koji su glasali za tu političku opciju a i oni drugi koji to nisu.Ovo je pitanje od opšteg značaja pošto imamo osećaj da nam je neko duboko zavukao ruku u džep.A nezakonitom kažnjavanju ljudi zbog parkiranja da i ne pričamo. Isteraj te stvar do kraja i imate moj glas doživotno

    ОдговориИзбриши