субота, 30. април 2016.

Реч из уста и права грађана

Поштовани гласачи са изборне јединице број 16  у Младеновцу, драги наши пријатељи, не замерите што вас називамо пријатељима, али сматрамо да смо се у ово време систематског уништавања људског духа и достојанства разумели на једном сасвим посебном нивоу.

Велика нам је част и задовољство да вас обавестимо да смо јуче успели да уђемо у траг вашој Изборној Вољи. Она је у виду 116 (стотину и шеснаест) гласова изгледа залутала на неке туђе спискове, тамо се страшно збунила и није знала сама да се врати.


Ми смо на задатак послали своје најбоље људе и они су се постарали да се ваша Изборна Воља врати тамо где и припада - у шампионско легло слободне мисли, некомпромитоване храбрости и страшне гадљивости на закулисне радње.

То је била наша велика жеља, јер смо ми сасвим свесни да сте на овим изборима гласали пре свега за себе, за своје право да се осећате слободнима, за своје право да кажете "не" трулом систему који вас нагриза како споља тако и изнутра, где су вам угрожена права, а пре свега право да ваш глас заврши код онога коме сте га дали.

С обзиром да смо свесни и чињенице да ови гласови нису залутали сами, већ да су били потпомогнути од стране особа које можда срећете свакодневно у пекари, на трафици, код лекара, у пошти, у школи, у згради где живите, желимо да вас замолимо да се на њих овом приликом не љутите. То су јако уплашени људи.

Они немају вашу срчаност и одлучност, и сматрају да ће уколико свом тиранину учине какву ситну услугу бити богато награђени бољом будућношћу својом, и бољом будућношћу своје деце.

Ви не познајете то осећање страха и немоћи, па их и не можете у потпуности разумети.

Али, потапшите их пријатељски по рамену, шапните им да је кључ тамнице све време у њиховим рукама, реците им да се држе, да истрају.

И не заборавите да их утешите речима: САМО ЈАКО !



Документи:

Приговор Изборној комисији ГО Младеновац

Решење Изборне комисије ГО Младеновац о враћању гласова

2 коментара: